Biz Kimiz?

Kodlama Derneği, dijital alanda hızla değişen dünyada her meslek ve yaşta bireyi, tasarım odaklı düşünce becerisi konusunda desteklemek, eğitimler vermek, eğiticiler yetiştirmek, dijital kültürün ortak dili olan kodlama alanında tüm gelişme, değişiklik ve yenilikleri takip etmek, projeler gerçekleştirmek yaygınlaştırmasını sağlamak ve teşvik etmek amacı ile Ağustos 2017 tarihinde kurulmuştur. Eğitimde fırsat eşitliği mottosu ile yola çıkan derneğimiz, gönüllülük ilkesi odağında, özellikle dezavantajlı bölgelerde fark yaratmayı amaçlamaktadır.

Nasıl Çalışıyoruz?

• Eğitim-Öğretim dönemi süresince dezavantajlı bölgelerdeki okullara giderek gönüllü eğitmen kadromuzla 7-14 yaş arasındaki çocuklara gönüllü kodlama eğitimleri düzenliyoruz.

• Herkese açık eğitimlerimizle dernek binamızda başlangıç, orta ve ileri düzeyde özel eğitimler düzenliyoruz.

• Kurumlara özel çocuklar için kodlama/algoritma tanıtım eğitimleri ve seminerleri düzenliyoruz.

“Çocuğun doğru bilgi ile buluşmasını engelleyen her şey bizim için dezavantaj”

Misyonumuz

Dijital alanda hızla değişen dünyada her meslek ve yaşta bireyi, tasarım odaklı düşünce becerisi konusunda desteklemek, eğitimler vermek, eğiticiler yetiştirmek, dijital kültürün ortak dili olan kodlama alanında tüm gelişme, değişiklik ve yenilikleri takip etmek, projeler gerçekleştirmek ve yaygınlaştırmasını sağlamak.

Vizyonumuz

Bilim teknolojisini kullanarak çağına yön verecek nesillerin dijital ve etik gelişimini sağlamak.

İlkelerimiz

• Eğitimde fırsat eşitliği